Företaget Katteljén

Katteljén startade 2005 och är ett litet företag med egendesignade produkter för kattälskare.

Jag som driver Katteljén heter Susann Bönnemark och det är jag som designar Katteljéns produkter.

Jag arbetar tillsammans med min man Hans, som "förvandlar" mina tavlor till tryckoriginal som sedan ligger till grund för produktion av Katteljéns produkter.

Företagets utveckling

Flera år under 90-talet drev jag butik med bl a kaffe, te och presenter. Eftersom katter alltid legat mig varmt om hjärtat så försökte jag hitta presenter med kattmotiv. Det var inte helt enkelt att hitta, men de produkter jag hade i butikssortimentet med katter sålde alltid väldigt bra.

Kring millennieskiftet började jag måla *). Självklart är mina motiv katter! Färgstarka glada naivistiska katter i olika former. Det var då tanken på egendesignade produkter började ta form. Det dröjde några år innan de första produkterna producerades. Så klart måste jag ha ett företag för detta och ett namn, både på företaget och på produkterna. Katteljén blev namnet och det är numera ett registrerat varumärke.

De första produkterna blev muggar, flera olika muggar som fortfarande finns i sortimentet. Efter några år kände jag att det var dags att utveckla företaget, och nya produkter såg dagens ljus. Det blev brickor och sedan kuddöverdrag och senare har sortimentets utökats med handdukar och glasunderlägg.

*) Läs mer om mig och mitt måleri på sidan Om Susann Bönnemark>>

Katten Tussan äter oxfilé Oxfilé är gott tycker Tussan.
Katt-vit stor katt med namn Findus Findus, en katt i grannskapet vill gärna komma in.
Stor grårandig katt med namnet Semmi Vår andra katt, Semmi.

Våra katter

Katter har nästan alltid funnits i mitt liv och just nu bor jag och min man tillsammans med två härliga katter. Det är Tussan, en ganska liten  honkatt, och Semmi, en betydligt större hankatt.

Då och då får vi besök av andra katter, men det är inte uppskattat av våra katter.